Headlines

Motorsportschool Racing 2019

www.motorsportschool-racing.com

AMATEUR RACES … JUST 4 FUN !

 

Beste vriend(in)

Sinds 25 jaar bieden we met Motorsportschool Zolder races aan voor de amateur rijder.                       En dat doen we ook dit jaar weer.

De bedoeling is om de vrij rijders uit de snelle groep de mogelijkheid te bieden een stapje verder te gaan en zich te meten met andere snelle rijders in een leuke vorm van competitie. We hebben helemaal niet de ambitie om een topcompetitie te zijn met veel te veel regeltjes maar een competitie waar de funfactor voorop staat.

En daarvoor hebben we 3 verschillende competities :

VAN ZON SPRINT SERIES

Het is de meest gemakkelijke vorm van motorsport die er is. Piloten melden zich aan, halen ’s morgens hun transponder op en na de briefing zijn ze klaar voor een heerlijke dag motorsport.

De piloten hebben bij inschrijving de keuze tussen de wedstrijdformule CUP en SUPERCUP waarbij de rijders uit de SUPERCUP de wedstrijd starten met een GP-Start d.w.z. met de lichten. De rijders uit de CUP niet ! De rijders rijden 3 trainingen van 20 minuten en 2 wedstrijden over 9 ronden.                                                       

Opgelet : maximaal 40 plaatsen beschikbaar in 2019 !

Op de dagen van de Van Zon Sprint Series is er op Circuit Zolder GEEN GELUIDSBERPERKING wat het allemaal nog net iets leuker maakt !

Het reglement is net 1 A4’tje groot en vraagt alleen de elementaire veiligheidsvoorschriften en een degelijk startnummer.

De dagen van de Van Zon Sprint Series worden ’s avonds afgesloten op het terras van de OTO-BAR met een podium waarbij zowel SUPERCUP als CUP nog eens worden onderverdeeld in de klasse 600 en de klasse SUPERBIKE.

SHORT ENDURANCE

Short Endurance zijn korte endurance-wedstrijden die doorgaan op het einde van de donderdagtraining.  Per team zijn er 5 trainingen van 20 minuten voorzien + een wedstrijd van 2 uren op het einde van de dag.                                                                                                                                              Teams bestaan uit 2 rijders die elk met hun eigen motor rijden. Er moet verplicht 3 keer gewisseld worden. Er zijn geen speciale vereisten aan de motorfiets.. Er is ook hier GEEN GELUIDSBEPERKING.                                                SHORT ENDURANCE is een rijderskampioenschap d.w.z. dat er punten worden toegekend aan iedere rijder. Je hoeft dus niet iedere wedstrijd met dezelfde teammaat te rijden.         

ENDURANCE 4 FUN

De Endurance 4 fun is ook een endurance-kampioenschap maar wordt gereden met “young-timer motoren” ( 90’s endurance cup ) of met 1-2-3 cilindermotoren van het type “naked-bike” ( TTS-Cup ). In de 90’s Cup worden 600cc-motoren toegelaten tot bouwjaar 2004 en +600-motoren tot 2002.             In de TTS-Cup is er geen beperking van het bouwjaar.

Teams bestaan uit minimum 2 en maximum 3 piloten. De wedstrijden worden gereden in Zolder, Zandvoort en Croix. Voor de races in Zolder en Zandvoort is er een dB-beperking.    

ADVANCED RIDING TRAINING

Wil je nog tips and tricks van onze Motorsportschool-racepiloten voor je aan de wedstrijden begint dan kan je altijd terecht in onze ADVACED RIDING TRAINING cursus in Zolder waar piloten zoals Nicky Dewit, Wim Vandenbroeck en Werner Damen jullie de finesse van het hard gaan bijbrengen.       

REGLEMENTEN - INFO

Alle info, regelmenten en inschrijvingen via www.motorsportschool.com

Verdere info -> 0475/23.04.95

We sluiten alle wedstrijddagen af met een leuk podium en een biertje in de OTO-BAR ! Tenzij we in Croix of Zandvoort zijn … J

Go on … take your riding skills on step beyond what you are use to and go …. RACING !!!

Het Motorsportschool Team                                                       

Bericht van 22/04/2019
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET