Headlines

seizoen 2015

Het eindejaar is bijna daar, dat betekent dat wij de nieuwe data 2015 online gaan zetten. Rond de kerstdagen 2014 zal de nieuwe kalender online gaan.. See you @ Zolder.

 

Wil jij je rondetijden terug zien die jij tijdens de vrij rijden dagen heeft gereden op Zolder, kijk dan op onderstaande link. (wel moet jij je startnr. weten) http://www.raceresults.nu/Results/tabid/59/organisator/2014/evenement/Motorsportschool%20Zolder/race/null/language/en-US/Default.aspx 

 

Motorsportschool heeft voor 2014 zijn cursussen een beetje aangepast. De beginners blijven nog altijd op het vertrouwde Niveau 1 waar alle sessies nog altijd onder begeleiding worden gereden. Daarna gaan ze naar Niveau 1+ waar ze al 2 sessies vrij kunnen rijden. Maar voor velen was de stap naar Niveau 2 iets te groot… Dus vanaf 2014 gaan we het Niveau 2 een beetje “downsizen” wat niveau betreft. Er wordt nog steeds gewerkt in kleinere groepen van ongeveer 5 rijders maar hier mikken we vooral  op de rijders die recht uit niveau 1+ komen of die mee rijden in de groepen van “vrij rijden minder snel”. Er worden 6 sessies van 20 minuten gereden.

 

De Werner Damen Racing School zal in 2014 worden vervangen door de Advanced Riding Training ( ART ). De nadruk ligt niet alleen meer op racen maar in de ART wordt in detail gewerkt aan de kleine dingen die het circuitrijden aangenamer en vooral sneller maken.“The ART of cornering and speed” Werner zal samen met Bastien Mackels en Leon Bovee en de instructeurs van MSZ zich ontfermen over de snelle rijders uit de Motorsportschool Zolder. Vooral rijders die normaal in “vrij rijden snel” rijden en diegene die met succes het nieuwe Niveau 2 hebben gedaan komen hier aan hun trekken. Ook zij rijden op een dag 6 sessies van 20 minuten.  

 

 

De Van Zon Sprintraces blijven ook, dit is racen voor amateurs, geen licentie verplichting en lekker laag drempelig. in de ochtend twee tijdtrainingen van 25 min. en in de middag twee wedstrijden over 9 ronden, echt racen..!! een echte start met de rode lichten meemaken.  (vijf wedstrijden verdeeld tussen April en september) per evenement kost het 190€. Indien je ze alle 5 tegelijk inschrijf en deze betaald voor 4 april dan betaal je 800€ voor alle vijf de evenementen  (dan kost het je 5x 160€)

 

Wat we niet mogen vergeten zijn onze Endurance races. Na een paar jaar een andere koers te hebben gereden is de vraag naar de gezellige 4 uurs race zodanig dat we wel moeten.!!!  De Club MET ENDURANCE RACEN. Het is nog altijd de bedoeling de jongens uit de snelle groep van het vrij rijden aan het racen te krijgen. De jongens die elkaar op open uitlaat dagen op een donderdag tegen komen en die gaan denken om samen te gaan rijden in competitieverband. Just for fun. Zo is er niet alleen plezier op het circuit maar ook achteraf waar er na iedere wedstrijd een feestje is waarbij een hele boel leuke prijzen worden verloot onder alle deelnemers ( gratis banden, VIP-tickets,… )

 

Bovendien betalen coureurs die rijden in een team van 3 piloten ( minstens 7 uur circuittijd per dag ) ongeveer hetzelfde als een dagje vrij rijden maar rijden meer. 140€/u voor een dag vrij rijden – 152€/uur voor een hele dag enduranceracen. Zeg nu zelf…!!

 

Toppers die internationaal actief zijn worden uitgesloten…al de rest, vergunning of niet, is welkom ! Oude knarren van toen zeker… Speciaal voor de oudjes 45+ een extra competitie, "Dirty old men cup" kijk op: http://www.clubmet.eu/index.php/nl/

 

Dus aarzel niet en begin al maar te zoeken naar een paar maten om mee te doen !

Bericht van 26/11/2012