Headlines

News MAART 2018

Volgende week zitten we van maandag tot donderdag met een 40-tal rijders in Almeria op het nieuwe Circuito de Andalucia de eerste meters Motorsportschool 2018. Uiteraard zijn dit maar de “happy few” dus voor de veel van onze rijders begint het seizoen binnen een dikke 2 weken in Zolder. Op zaterdag 24 maart is het onze echte KICK-OFF van het seizoen 2018.                                             Hopelijk is winter daartegen de deur uit en de polar vortex terug naar de Noordpool…

Wat betreft de inschrijvingen …. Mogen wij jullie er bij aanvang van het nieuwe seizoen nog eens op wijzen dat een inschrijving alleen geldig is wanneer ze ook betaald wordt. Dus als je je hebt aangemeld maar nog niet betaald ben je niet zeker dat je op 24 maart kan rijden. We sluiten de inschrijvingen af als we het maximaal aantal BETALENDE inschrijvingen hebben geregistreerd. Vorig jaar heeft dat een aantal keren geleid tot wat frustraties maar de regels en de bevestigingsmails zijn heel duidelijk.                                                                                                                                                                         Dus een verwittigd man is er 2 waard…ook bij de Motorsportschool !

What’s new in 2018 ?

1/ BMW S1000RR TE WINNEN

Het is een feestjaar voor Motorsportschool want we bestaan dit jaar 20 jaar. We hebben via onze facebook pagina al wat leuke dingen kunnen weggeven en we gaan er het ganse jaar mee door.       Stay tuned on our social media…

MAAR …vanaf nu krijg je ’s morgens bij de inschrijving op de circuitdag een ticket waarmee je op het eind van het seizoen tijdens het grote “20 JAAR MOTORSPORTSCHOOL FEEST” een BMW S1000RR circuitmotor kan winnen. Uw aanwezigheid op het feest zal wel vereist zijn.

De datum van het feest wordt later bekend gemaakt maar vergeet alvast niet naar je ticket te vragen bij de inschrijving !

2/ RACIN

Voor al wat racing is lopen de inschrijvingen dit jaar via onze nieuwe racing website www.motorsportschool-racing.com

Het is voor de meeste rijders ( en voor ons ) een beetje wennen aan de nieuwe manier van werken maar alle verandering is een beetje moeilijk. Mochten er vragen of suggesties zijn bij de nieuwe website laat het ons a.u.b. weten dan kunnen wij met jullie feedback de site nog beter maken.

-          SHORT ENDURANCE : tijdens 4 donderdagen ( open geluid ) organiseren we in Zolder op het einde van de dag een short endurance over 2 uren. Teams bestaan uit 2 piloten en 3 pitstops zijn verplicht. Er zijn 5 trainingssessies van 20 minuten en een endurancerace over 2u 

195€ per rijder ( 380€ per team )

-          VAN ZON SPRINT SERIES : 4 events op donderdag zonder geluidsbeperking                                 2 trainingen van 25 minuten + 2 wedstrijden

Opdeling in CUP ( vliegende start ) en SUPERCUP ( start met de lichten )

195€ per race

-          ENDURANCE 4 FUN is de gezamenlijke noemer voor kampioenschappen : 90’s Endurance Cup, TwinTripleSingle Cup en de 300 Endurance Cup.

Wedstrijden worden gereden in Zolder, Zandvoort, Assen en Croix-en-Ternois

Prijzen vanaf 500€ per team

 

3/ LICENSE PLATE ONLY @ ZANDVOORT op maandag 16 april

In samenwerking met KicXstart organiseren dit jaar 3 circuitdagen. Op de eerste circuitdag van maandag 16 april organiseren we hier een “license plate only”. Dat wil zeggen dat we op deze dag één sessie voorbehouden aan rijders die met de motor over de openbare weg naar Zandvoort komen om het circuit te ontdekken. Wij voorzien hiervoor ook de nodige begeleiding.

4/ RESTYLING NIVEAU 1+

Dit jaar gaan we een kleine restyling van het Niveau1+ doorvoeren waarbij we een iets meer persoonlijke begeleiding door de instructeurs voorzien. We rijden nog altijd 5 sessies van 20 minuten

5/ IDM ZOLDER

Van 6 tot 8 juli zijn de grote jongens van het IDM weer te gast in Zolder. Kruis dit weekend van de hoogmis van de Belgische snelheid alvast aan in je agenda. Het is altijd weer de moeite om dit van dichtbij mee te maken.

Bericht van 8/03/2018


NIEUWE DATUM METTET

ZONDAG 22 JULI - CIRCUIT METTET - 110€

Bericht van 25/01/2018


2018

Zoals ieder jaar weer wanneer kerstmis in zicht komt … onze circuitkalender is klaar !                          

2018 wordt een speciaal jaar omdat de Motorsportschool een feestje te vieren heeft … ! Motorsportschool Zolder bestaat volgend jaar 20 jaar en dat gaan we samen met jullie vieren.

We gaan dat doen door op het einde van het jaar een groot Motorsportschool-feest te geven. De locatie en de datum wordt snel bekend gemaakt. Tijdens deze feestavond gaan we diverse leuke kadoos verloten onder de aanwezigen. Maar als kerst op de taart verloten we die avond … een BMW S1000RR circuitmotor !!! Iedere keer als je komt rijden ontvang je een tombolakaart. Deze moet je goed bijhouden want met deze kaart kan je tijdens het feest de BMW S1000RR winnen.     Dus … hoe meer je komt rijden hoe meer kans je hebt de BMW te winnen. Ook tijdens het jaar gaan we nog diverse leuke acties doen om onze verjaardag te vieren. Dus hou onze website en FB goed in het oog.   

“20” will be the magic number this year !

What’s new in 2018 ?

Wat betreft de opleidingen Niveau 1, Niveau 2 en Advanced Riding Training ( A.R.T ) blijft alles bij het oude. Het Niveau 1+ krijgt een restyling waarbij de rijders een meer individuele begeleiding krijgen. Bovendien hebben we ons aanbod “vrij rijden met open uitlaten” uitgebreid. 

De grootste verandering zit ‘m in ons aanbod aan races …

We stoppen met de Club MET en de No Budget Cup maar we vervangen deze door 2 nieuwe initiatieven : SHORT ENDURANCE en de ENDURANCE 4 FUN

De ENDURANCE 4 FUN is een echt endurance-kampioenschap maar wordt verreden met iets minder courante motoren. Echt iets voor de fun !                                                                                                           

Het kampioenschap bestaat uit 3 klassen :

  • 90’s Cup : motoren met bouwjaar tussen ‘90 en ’99 verdeeld in 600cc en +600cc waar piloten met 1 motor rijden
  • Triple/Twin/Single Cup : Triple-, Twin- of Mono-cylinders waarbij piloten ofwel met 1 motor rijden ofwel ieder met eigen motor. De keuze is vrij. Deze klasse staat open voor viertakt-één- twee of driecilinders met een cilinderinhoud van meer dan 500cc die als naked bikes geproduceerde werden vanaf 1990.
  • 300 Cup : 300cc motoren waarbij de piloten elk met hun eigen motor rijden

Dit kampioenschap bestaat uit 6 wedstrijden waarvan er 2 worden gereden in Zolder, 2 in Zandvoort, 1 race in Assen en 1 in Croix. Wedstrijden duren tussen de 150 en de 180 minuten. Hier wordt er enkel met originele uitlaten of uitlaten met dB-killer gereden.

SHORT ENDURANCE zijn endurance-wedstrijden die doorgaan op het einde van de donderdagtraining. Er worden 5 trainingen van 20 minuten voorzien en een wedstrijd over 2 uur. Teams bestaan uit 2 rijders die elk met hun eigen motor rijden. Er moet verplicht 3 keer gewisseld worden. Er zijn geen speciale vereisten aan de motorfiets. De 4 races worden in 2018 allemaal in Zolder gereden. Er is geen geluidsbeperking.
SHORT ENDURANCE is een rijderskampioenschap d.wz. dat er punten worden toegekend aan iedere rijder. Je hoeft dus niet iedere wedstrijd met dezelfde teammaat te rijden.

De VAN ZON SPRINT SERIES blijven onveranderd. Er zijn 4 wedstrijddagen in Zolder. Iedere wedstrijddag bestaat uit 2 trainingen van 25 minuten en 2 wedstrijden over 9 ronden. Er kunnen GEEN schrapresultaten in rekening gebracht worden … dus alle races tellen. De wedstrijden worden gesplitst in SUPERCUP ( staande start ) en CUP ( vliegende start ).

Op het einde van het seizoen worden de punten uit de SHORT ENDURANCE en de VAN ZON SPRINT ook nog eens opgeteld en zo bekronen we de OVERALL MOTORSPORTSCHOOL CHAMPION !

Voor deze grote kampioen voorzien we een vette prijs !

Al onze races zijn bedoeld om de snelle amateurrijder een volgende stap te laten zetten in het veilig beoefenen van zijn hobby. Rijders die de snelle groep uit het vrij rijden zijn ontgroeid kunnen hier hun gading vinden zonder meteen naar een veeleisende competitie te moeten gaan. RACING MUST BE FOR FUN @ MOTORSPORTSCHOOL ZOLDER !!

Meer nieuws omtrent de Motorsportschool Race Kalender volgt snel in een newsletter.

Wil je het volledig reglement van de races gelieve dan te mailen naar info@motorsportschool.be

Inschrijven voor de circuitdagen kan vanaf vandaag !

Wil je voor de kerstdagen nog een KADOOBON om onder de boom te leggen ? Deze kan je reserveren via de website onder de button “WAARDEBON”. De waarde van deze bon kies je zelf.

Het Motorsportschool-team wenst u een hele fijne eindejaarsperiode en dat de zon snel weer mag beginnen schijnen…

CU@Zolder

 

Bericht van 10/12/2017
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET